căutare personalizată

joi, 13 noiembrie 2008

Cat costa rezidenta in Italia?


Imigrantii care vor sa locuiasca in Italia, dupa cele trei luni de libera circulatie, vor trebui sa aiba un venit anual de minim 5.142 de euro si 67 de centi, incepand cu data de 5 noiembrie.

Solicitantii trebuie sa demonstreze ca au un venit minim anual de peste 5.142 de euro, cu 80 de euro mai mult decat pana acum, obtinut dintr-un contract de munca legal incheiat sau ca dispun de o suma echivalenta intr-un cont bancar, informeaza Adevarul.

Persoanele care au doi sau mai multi minori sub 14 ani in intretinere, trebuie sa aiba un venit minim de 10.000 de euro.

La acesti bani se adauga si costurile aferente inscrierii la Biroul de Evidenta Populatiei de pe langa primariile oraselor italiene.

Deschiderea unui cont intr-o banca italiana necesita depunerea unei sume minime de 5 euro. Costurile lunare, in functie de tipul de cont, ajung pana la 10 euro. O data la 2 luni, banca va retine o taxa statala de 8 euro pentru fiecare posesor de cont.

Cei care nu au un contract de munca sunt nevoiti sa isi faca o asigurare medicala privata la INA Assitalia care se ridica la 200 de euro pe an. La 170 de euro se pot ridica cheltuielile si pierderile financiare necesare obtinerii actelor - costuri birocratice si zile libere neplatite.

Rezidenta se obtine cu greu
In orasele mari, asteptarea obtinerii resedintei poate fi si de opt luni. Cartea de identitate se elibereaza numai dupa ce politia municipala a trimis o echipa la adresa anuntata de solicitant care verifica veridicitatea ei.

Daca politia nu il gaseste pe solicitant acasa, timpii de asteptare a rezidentei se prelungesc pana la o urmatoare vizita. Pe langa demonstrarea venitului anual cerut de legea italiana, un roman care doreste inscrierea la Evidenta Populatiei trebuie sa pregateasca, in medie, alti 400 de euro.

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiSp

Niciun comentariu: